kab42

 

Gondoltad volna, hogy az olyan apróságokban, mint például a tetoválás vagy a halloweenkor ránk vigyorgó töklámpások, egy ősi kultúra nyomait őrizzük? Pedig így van, nem egy szokásunknak, mai dolognak már a régi kelták életében is fontos szerepe volt.

kab56

 

Volt idő, amikor a mi tájainkon, a Duna mentén, de a Brit-szigeteken és Egyiptom földjén is ugyanaz az ember uralkodott: a római császár. Minden egy város megalapításával és két fiútestvérrel kezdődött, akiket egy farkas nevelt fel.

kab52

 

Nem az antik görög kultúra a legősibb a világon, de a mi európai kultúránk jórészt ezen alapul. Utazzunk hát most időgépünkkel az ősi Görögországba!

kab49

 

Vannak szavak, amelyeket ha kimondunk, szinte mindenkinek ugyanaz jut róluk az eszébe. Próbáld csak ki! Mondd valakinek azt, hogy „Egyiptom”, és tadám!, azonnal rávágja majd, hogy „piramisok”. Ugye, hogy működik?

kab52

 

Nagyszerű dolog utazni, világot látni, élményt, tapasztalatot gyűjteni! Ám nemcsak a tájakat, országokat járva, nemcsak a térben lehet barangolni. Az időutazás is hallatlanul izgalmas dolog! Például kalandozni, régi emberek világával találkozni. Nézzük csak! Ereszkedjünk távoli múltban egészen mélyre, a legrégibb időkbe!