Tudtátok, hogy az uborka bizonyos tudományos szempontból akár gyümölcsnek is tekinthető? És hogy az alma mérgező lehet? Mennyi meglepő dolog, amiről eddig nem is hallottatok vagy másként tudtátok! Nos, ezeken az oldalakon a következőkben csupa ilyenről lesz szó.

 

Teljesen mindegy, hogy falun vagy városban él valaki, néha jól esik, hogy a megszokott környezetét elhagyva igazán közel érezhesse magát a nagybetűs természethez. Egy vadregényes, meseszép erdő pedig különösen jó úti cél lehet. Ezek közül is most néhány igazi csodahelyet mutatunk be nektek.

 

Sorozatunk legújabb részében a mesék ikonikus alakjairól, a sárkányokról lesz szó. A sárkányokkal kapcsolatban sok kérdés felmerül, ezek közül próbálunk most néhányra választ találni. Miért lehet több feje? Süsün kívül van még jó sárkány, vagy a többi mind gonosz? Varázsolni is tudnak, vagy csak tüzet okádnak? Léteznek a valóságban is sárkányok? Hát ezeket a dolgokat mindenképpen érdemes kicsit körüljárni, hogy megokosodjunk sárkányügyben.

 

Az idei karácsony kicsit más lesz, mint amit eddig megszoktunk, de decemberben azért most is minden az ünnep körül forog. Elképzelni sem könnyű, hogy a nagyvilágban a karácsonyhoz mennyi érdekes hagyomány kötődik, és hogy milyen sokféleképpen is lehet ünnepelni. Íme, néhány meglepő karácsonyi szokás!

 

Sajnos, ez a tél nem a téli sportokról, a síelésről, korizásról szól. A járvány miatt elmaradnak a sportrendezvények, sokfelé még a sípályák is bezártak, és az időjárás sem kedvez a havas-jeges sportoknak; nincs hó szinte még a magashegyekben sem. Sorozatunkban most mégis megpróbálunk egy kis téli hangulatot varázsolni az oldalunkra néhány meglepő ténnyel a hegyekről, hidegről, síelésről, a télről.

 

Farsang! Mulatozás, jelmezek, felvonulás, karnevál. Mindenki szereti ezt a vidám ünnepet. Az idén a mulatság nagy valószínűséggel mégis elmarad, de néhány meglepő ténnyel legalább a hangulatát megkísérelhetjük felidézni.

 

1848. március 15-e a magyar történelem talán legfontosabb dátuma. A pesti forradalom, a márciusi ifjak, a forradalmat követő szabadságharc, a legendásan bátor magyar huszárok emlékezete mélyen beivódott a magyar nemzet tudatába. Fontos ez a nap a magyaroknak, bárhol is éljenek a világban. Az ünnep történetét mindenki jól ismeri, éppen ezért most egy-két kevésbé ismert részletet, meglepő tényt gyűjtöttünk össze oldalunkra a pesti forradalomról.

 

Végre április, most már napközben tényleg hamisítatlan tavaszi idő van, nyílnak a virágok, friss langymeleg a levegő és állandóvá vált a kertben a rovarok duruzsolása. Közülük is a méhek a leghangosabbak, de nem csak úgy szórakozásból, hanem azért, mert dolgoznak, ráadásul a munkájukkal nagyon hasznosat és nem utolsósorban finomat állítanak elő: a mézet.

 

A pénz az egész életünket meghatározza. Olyan csereeszköz, amellyel ennivalót, lakást, autót, de még az élményeket is vásárolhatunk, hiszen egy vidámparki látogatás vagy egy családi nyaralás is pénzbe kerül.

 

Hamarosan itt a vakáció, a kirándulások, a nyaralás ideje. Márpedig ha nyaralás, akkor egyértelmű, hogy fagyizni is kötelező. Nem nagyon létezik gyerek, aki ne szeretné ezt a tölcséres finomságot. Ez nem is meglepő, hiszen kell-e hűsítőbb a nagy melegben, mint egy jó fagyi? A tények viszont, amelyek sorozatunk utolsó részében a fagylalthoz kapcsolódnak, meglepők lesznek! Aztán ha végeztél az olvasással, irány a fagyizó!