Én már csak a nyára gondolok. Milyen gyönyörű lesz, tele napsütéssel, vízzel, fürdéssel úszással, lubickolással! Nagyon várom! Készítettem is róla egy képet, a tavalyi vakációs emlékekből. Minden rajta van, amit a nyárban szeretek, a nap, a víz, a fürdés. Bárcsak már itt lenne!

 

Egész nap a kertben dolgoztam! A végén úgy elfáradtam, hogy csuda! Nem is tudtam másra gondolni, csak valami nagyon finom sütire, amitől visszanyerem az erőmet. Ezért fogtam magam és sütöttem egy tepsi kekszet. Nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom lett! Akit csak megkínáltam vele, mind dicsérte, érdemes hát kipróbálni.

 

Ez a szeszélyes, szeles április nekem nagyon tetszik! Készítettem is két csini szélforgót. Jól mutatnak a szobámban, de még jobb, ha kiviszem őket a szabadba. Beleszúrom egy virágcserépbe vagy a földbe. Máris vidáman pörögnek az áprilisi szélben és csak úgy csillognak a napfényben!

 

Azon gondolkodtam, vajon mivel lephetném meg a barátaimat húsvétkor. Sok minden eszembe jutott. Feldíszítem a lakást a fogadásukra, veszek egy élő kisnyulat... Aztán támadt egy igazán fantasztikus ötletem! A süti! Annak mindenki örül (legfőképpen én magam)! Készítek egy olyan süteményt, amelyik nagyon finom, és olyan gyorsan elkészül, hogy észre sem veszem! Ha húsvét után megmaradna sok csokitojás, azokat is felhasználom majd egy következő adaghoz!

 

Ebben a nyirkos és hideg februárban nekem már nagyon hiányzik a jó meleg nyár! Ezért arra gondoltam, hogy egy kis afrikai hangulatot csempészek a szobámba. Készítettem egy lámpást pauszpapírból, és a kedvenc állataimmal díszítettem. Amikor meggyullad a fény a lámpásomban, már nem is tűnik olyan távolinak a nyár!

 

Ma reggel, amikor azon gondolkodtam, milyen jó lenne papírra vetni a sok remek ötletet, ami a fejemben forog, hatalmas ötletem támadt! Készítek egy füzetet! Saját kezűleg! A legszebb megmaradt karácsonyi csomagolópapírral borítva, hogy emlékeztessen az ünnepre. Nem is kellett hozzá sok, és megcsináltam életem első ötletfüzetét. Mindig magammal hordom! Bármi eszembe ötlik, azonnal beleírom.

 

Arra gondoltam, jókívánságokat is mondok a karácsonyi ajándék mellé. De hogyan, hiszen az ajándék a fa alatt lesz, nem személyesen adom át?! Hát persze! Erre találták ki az üdvözlőkártyát, a képeslapot! Szép karácsonyi lapra írom rá a jókívánságaimat. A lapot magam készítem el, mindenkinek olyat, amilyen szerintem a legjobban tetszik majd neki.

 

A novemberi ködök és az első fagyok miatt mostanában több időt töltök a szobámban, mint a meleg szeptemberi napokban, de az állatok és a természet színei bizony hiányoznak. Ezért elhatároztam, hogy készítek néhány egyszerű és vidám állatos díszt a polcomra, amiről a hosszú őszi estéken is eszembe jutnak kedvenceim.

 

Októberben minden olyan pompás színekben ragyog, hogy alig tudok betelni vele. Ezért elhatároztam, hogy megörökítem az ősz egyik legragyogóbb csodáját a trikómon is, amit a hideg miatt már mindennap viselek.

 

Arra gondoltam, milyen jó lenne megőrizni egy kis darabot a nyárból. Ki is találtam, hogyan. Hát egy dobozban!