Ez a szeszélyes, szeles április nekem nagyon tetszik! Készítettem is két csini szélforgót. Jól mutatnak a szobámban, de még jobb, ha kiviszem őket a szabadba. Beleszúrom egy virágcserépbe vagy a földbe. Máris vidáman pörögnek az áprilisi szélben és csak úgy csillognak a napfényben!

 

Hozzávalók:

papírlap (én színes dekor-gumilapot használtam, mert csillámos, de a színes-mintás papír ugyanúgy megteszi), hurkapálcika (radíros végű ceruza is lehet, abba könnyebb beleszúrni a gombostűt), apró gyöngyök, olló, ceruza, gombostű (hosszú, hajlítható szárral), ragasztó (elhagyható).

 

Munkamenet:

1. A dekorlapból négyzet alakot vágok: átlósan félbehajtom, és a felesleget levágom. Már meg is van a négyzet egyik átlója! A másik átló bejelöléséhez a másik irányban is egymásra hajtom a lapot.

2. Mielőtt bevágnám, a biztonság kedvéért vonalzó segítségével, ceruzával is megrajzolom az átlókat. A ceruzavonal mentén bevágom a lapot, de csak félig! Az így kapott füleket középre hajtom.

 

     

 

3. Már csak rögzíteni kell a füleket. Lehet ragasztóval is. Majd egy gyöngyöt húzok a gombostűre, és a lap közepén átszúrom vele a füleket. Gyöngy nélkül is lehet, de gyönggyel sokkal szebb.

4. Egy újabb gyöngyöt húzok a tűre, és a hosszú végét jó szorosan rátekerem egy hurkapálcára.

 

  

 

Kész is! Egyszerűen csodás!