Sorozatunk zárórészében azokat a fantasztikus sportolókat mutatjuk be –  a múlt legendás játékosait és a jelen legnagyobb sztárjait –, akiknek a tenisz, ez a csodálatos sportág a hihetetlen népszerűségét köszönheti.

 

A tenisz az egyik legnépszerűbb egyéni sport. Nem véletlen, hogy világszerte millióik űzik hobbiszinten, és profi sportként is az egyik legsikeresebb sportág. De az is köztudott, hogy a hivatásos teniszezők a legjobban kereső sportolók közé tartoznak.

 

Áprilisban az időjárás még szeszélyes, de mégiscsak jó dolog, hogy ilyenkor már sokat lehet a szabadban lenni. És ha egyszer kint vagyunk, akkor hódolhatunk az egyik legnépszerűbb szabadidősportnak, a kerékpározásnak. Sorozatunk áprilisi részében így a kerékpározásról lesz szó. S kiderül az is, hogy a biciklizés nem csupán szabadidő-, hanem igen összetett és nagy múltra visszatekintő technikai versenysport.

 

Februárban, sorozatunk előző részében azt ígértük, hogy bemutatjuk a kosárlabdázás legendás alakjait és a mai legjobbakat. Így is teszünk! Mellettük azonban lesz még szó  a legnépszerűbb csapatokról és a kosármeccsek mókamestereiről, a meccsek szünetében fellépő kabalafigurákról is.

 

Sorozatunkat az egyik legszebb labdajátékkal, a kosárlabdával folytatjuk. Mivel a mai értelemben vett kosárlabda viszonylag új sportágnak számít, ezért a játék születésének időpontja és helyszíne, a „feltalálás” körülményei jól ismertek.

 

Tél van, így hát kézenfekvő, hogy rovatunkban most téli sporttal foglalkozzunk. Nem nehéz kitalálni: a síelésről lesz szó.

 

Nemrég ért véget a Formula-1-es világbajnokság, de a legfontosabb kérdések a vb befejezése előtt eldőltek, hiszen a sorozat utolsó két nagydíját már úgy rendezték, hogy a világbajnok pilóta személye ismert volt. Ő pedig nem más, mint az immár ötszörös bajnok Lewis Hamilton. A brit versenyző ezzel beérte az eddigi egyetlen ötszörös győztest, Juan Manuel Fangiót, akiről sorozatunk előző számában is megemlékeztünk.

 

Sorozatunk következő két részét négy keréken tesszük meg, hiszen az autóversenyzés lesz a témánk, azon belül is a Forma-1, vagy ahogyan sokan nevezik, a száguldó cirkusz. Kétségtelenül ez a legnépszerűbb és legrangosabb autóverseny-sorozat, milliószám vonzza a nézőket a versenypályákra és a televízió képernyője elé. Ez persze nem csoda, hiszen látványos és drága sportról van szó, amelyben a világ legjobb pilótái mérik össze tudásukat a legjobb és leggyorsabb autókat vezetve.

 

A foci története komoly múltra tekint vissza. Már az ókori Kínában is űztek a futballhoz hasonlító játékot, ami igen elterjedt és közkedvelt volt. A szabályairól ugyan nem tudunk sokat, de annyi biztos, hogy a labdát akkor még nemcsak a lábat, hanem bármelyik testrészt használva a kapuba lehetett juttatni. Kézből dobni viszont tilos volt.

 

Ebben a sorozatban 100%-ban és egész évben a sportról lesz szó. Olvashattok majd érdekes és vicces történeteket nagyszerű sportolókról, népszerű sportágakról, de megismerkedhettek a sportágak múltjával és szabályaival is. Mivel mással is indulhatna egy sporttal foglalkozó sorozat, mint a focival.