Már csak párat kell aludni, és itt a vakáció! Annyi szuper dolog vár a nyáron! A legjobb a fürdés, akár tóban, akár strandon, és lehetőleg egész nap. Néha jöhet egy-egy kirándulás, erdei túra, de aztán megint fürdés! Nem is kell semmi más, csak egy kis napfény meg fürdőruha meg naptej és sapka és napszemüveg és törölköző, strandpapucs, esetleg úszógumi…

 

Gondoltál már arra, vajon miért van az, hogy az egyik ruhádat szereted, a másikat meg sosincs kedved felvenni? Valahogy nem jó érzés viselni. Miért? Hogy melyik ruhádat szereted, melyiket nem, nemcsak attól függ, mennyire tetszik a színe, trendi-e, jól áll-e rajtad, hanem attól is, hogy milyen anyagból készült, és jól sikerült-e a szabása.

 

Végre tavasz van, és igazán jólesik a szabadban rohangálni, gurulni, tekerni, siklani, mászni, bandukolni, kóborolni, mozogni. Futva, kerekeken gurulva, botokon támaszkodva, köteleken mászva sokkal izgalmasabb a hétvége, mint a szobából kibámulva az ablakon, de veszélyesebb is. A horzsolások, zúzódások, csonttörések és egyéb sérülések kockázata sportolás közben nem elhanyagolható. Ám ha van védőfelszerelésed, nagyobb biztonságban élvezheted a szabadtéri sportokat.

 

Március a nagytakarítás és rendrakás hónapja. Itt az ideje, hogy átnézd a ruhatáradat, elajándékozd, amit már nem fogsz hordani, és beszerezz néhány nélkülözhetetlen darabot. A divattervezők pedig már azt is tudják, mi lesz ez a néhány nélkülözhetetlen darab az idén.

 

Szürkék a reggelek? Szürke a délután, amikor a suliból hazamész? Szürke az egész nap még a hétvégén is? Jöhetne már a tavasz? Ha már nagyon hiányoznak a fények és a vidám tavaszi színek, legyél te magad színes! Öltözz tarka színekbe, és máris jobb kedvre derülsz! De vajon melyik szín áll jól neked?

 

A karácsonyi szünetben sok bejglit és szaloncukrot ettél? Bizony azt jó lesz ellensúlyozni minél több mozgással. A szünetnek ugyan már vége, de még tart a tél, és nagyszerű dolog a friss, hideg levegőn ugrándozni a szabadban. Hát még ha szánkózni, korizni, síelni is lehet!

 

Karácsonykor együtt ül a család az ünnepi asztalhoz, rokonokat látogatunk, templomba megyünk – ünnepelünk. De hogyan? Ünnepi díszbe öltöztetjük a lakást. És magunkat? Mit vegyünk fel, mibe öltözzünk karácsonykor?

 

Ősszel a nyirkosság miatt gyakran hűvösebbnek érezzük a levegőt még annál is, mint amennyit a hőmérő mutat. Akár az iskolában a padban ücsörögve vagy otthon is. Hogy ne fázz, és ne érezd úgy, hogy elgémberedtek az ujjaid, okosan kell felöltöznöd.

 

Októberben még akad néhány hétvége, amikor nem esik az eső, nem száll a köd, kicsit melegít még a napocska is, és kicsalogat a házból, hogy erdőn-mezőn barangolj. De az őszi napfény csalóka lehet, a túrákhoz okosan kell megválasztanod, hogy mit veszel magadra.

 

Nem a ruha teszi az embert, biztosan ismered a szólást. A belbecs számít, nem a külcsín, szokták mondani. Az ész a fontos, nem a haj, éneklik még a dalban is. Ez mind biztosan igaz, de akkor miért számít mégis, hogy mikor mit veszünk fel, hogy miben járunk például suliba, vagy hogyan áll a hajunk? Vágjunk most rendet ebben a kóctömegben, és nézzük meg együtt, mire érdemes odafigyelni és mire nem, amikor a külsőnkről van szó.