November 11-e, Márton napja. A legenda szerint a későbbi Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták választani Tours városában, a mai Franciaország területén. A libák azonban gágogásukkal elárulták, hol rejtőzik a derék Márton, így kénytelen volt elfogadni a püspöki megbízatást. Tours püspökeként aztán fontos hittérítő munkát végzett, számos pogány falu lakosságát keresztelte meg.

 

Szokás mondani, hogy a napi étkezések sorában az első a legfontosabb. És való igaz, iskola előtt tényleg jól tud esni egy finom otthoni reggeli, hiszen elfogyasztásával sokkal könnyeben, energiával telve vághatunk neki egy tanórákkal telezsúfolt hétköznapnak. A fontos hozzávalókat persze felsorolni is nehéz lenne, de adunk három tuti tippet és ráadásnak azt is elmondjuk, hogyan kerülnek az asztalra. Íme a három kiváló reggelialkatrész: kakaó, méz és müzli. Hát akkor lássuk, hogyan készülnek!

 

Te tudod hogyan készülnek azok a tárgyak, amelyek körül vesznek minket, amelyeket minden nap a legnagyobb természetességgel használunk? Mert ha nem, akkor új sorozatunkban egy csomó érdekesség vár rád és valószínűleg lesz jó néhány meglepő dolog is. Szeptemberi epizódunk miről másról is szólhatna, mint az iskoláról! Ilyenkor ismét a kezünkbe kerülnek a nyáron talán ritkábban használt eszközök, mint a ceruza, a radír, vagy éppen a kréta. Hát akkor lássuk, hogyan készülnek!