kab19

 

Sorozatunk utolsó részéhez érve, kicsit már a vakációra is készülve, három olyan finomságot mutatunk be nektek, amit valószínűleg minden gyerek szeret és szívesen fogyaszt. Az első egy igazi nyári kedvenc, a pálcikás jégkrém, a második a magyar találmánynak számító Túró Rudi, a harmadik pedig a gyorsan elkészíthető vacsorák királya, a fagyasztott pizza. Hát akkor lássuk, hogyan készülnek ezek a dolgok.

kab11

 

Az ételek nyílt lángon való sütése az ételkészítés egyik legrégibb módja. Amíg azonban az ősi időkben ez az egyetlen lehetőség volt a hús megsütésére, és a viszonylag ízletes étel előállítására, addig manapság ez inkább szórakozás, amit grillezésnek nevezünk. És egy szép májusi hétvégi estén mi lehetne mókásabb a nyílt lángon való sütögetésnél? A hozzávalók: faszén a tűzhöz, főételnek grillkolbász és ízesítésnek egy kis mustár. Hát akkor lássuk, hogyan készülnek ezek a dolgok!

kab15

 

Sorozatunk legújabb részében három népszerű hangszer elkészítésének folyamatát mutatjuk be. A gitár, a dob és a trombita egyaránt olyan zeneszerszámok, amelyeket akár az alapfokú zeneiskolai oktatás keretei között is lehet választani. És ki ne szeretne valamilyen hangszeren játszani? Persze lehet, hogy a szomszédok ennek nem mindig örülnének, de most nem is a zenélésről, hanem a hangszerek készítésének menetéről lesz szó. Lássuk, hogyan készülnek!

kab2

 

Sorozatunk legújabb részében csupa gömbölyű dologgal fogunk foglalkozni. Reméljük, hogy mire elolvasod a rovatban lévő írásokat, számodra is kerekebb lesz a világ!

kab4

 

A tél utolsó hónapjában nem meglepő, ha beleszaladunk egy náthába, megfázásba, ami miatt aztán lehet, hogy otthon is kell maradni, pláne ha az orvos is úgy dönt, hogy nem mehetünk iskolába. Általában ilyenkor nem is nagyon szokott más segíteni, mint a pihenés, egyszerű láz- és fájdalomcsillapítók és sok-sok tea. Ezeken a megfázásos napokon persze a napi rutin részévé válik a papír zsebkendő és a lázmérő használata is, és a gyógyszerek mellett nem szabad megfeledkezni a C-vitamin pótlásról sem. De te tudod, hogyan készülnek ezek a dolgok?

kab3

 

A január minden bizonnyal a téli sportok szerelmeseinek kedvenc hónapja. Szerte Európában ilyenkor van a legnagyobb forgalom a sípályákon is. A síeléshez azonban komoly felszerelés kell és a pályák kialakítása, valamint a karbantartás is elég összetett folyamat. A legalapvetőbb felszerelés persze a síléc, de egy pálya üzemeltetéséhez szorosan hozzátartozik a felvonó és a napi karbantartás feladatainak elvégzése is. De te tudod, hogyan készülnek ezek a dolgok?

kab17

 

Sorozatunk legújabb részében igazi téli, sőt mondhatni decemberi örömökkel foglalkozunk. A hideg évszak első hónapjában kezdődik a korcsolyaszezon. Talán ilyenkor esik legjobban egy jó forró tea, és persze jön az év legfontosabb családi ünnepe is , aminek a karácsonyfára akasztott szaloncukor az egyik elmaradhatatlan kelléke. De tudod hogyan készülnek ezek a dolgok?

 

November 11-e, Márton napja. A legenda szerint a későbbi Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták választani Tours városában, a mai Franciaország területén. A libák azonban gágogásukkal elárulták, hol rejtőzik a derék Márton, így kénytelen volt elfogadni a püspöki megbízatást. Tours püspökeként aztán fontos hittérítő munkát végzett, számos pogány falu lakosságát keresztelte meg.

 

Szokás mondani, hogy a napi étkezések sorában az első a legfontosabb. És való igaz, iskola előtt tényleg jól tud esni egy finom otthoni reggeli, hiszen elfogyasztásával sokkal könnyeben, energiával telve vághatunk neki egy tanórákkal telezsúfolt hétköznapnak. A fontos hozzávalókat persze felsorolni is nehéz lenne, de adunk három tuti tippet és ráadásnak azt is elmondjuk, hogyan kerülnek az asztalra. Íme a három kiváló reggelialkatrész: kakaó, méz és müzli. Hát akkor lássuk, hogyan készülnek!

 

Te tudod hogyan készülnek azok a tárgyak, amelyek körül vesznek minket, amelyeket minden nap a legnagyobb természetességgel használunk? Mert ha nem, akkor új sorozatunkban egy csomó érdekesség vár rád és valószínűleg lesz jó néhány meglepő dolog is. Szeptemberi epizódunk miről másról is szólhatna, mint az iskoláról! Ilyenkor ismét a kezünkbe kerülnek a nyáron talán ritkábban használt eszközök, mint a ceruza, a radír, vagy éppen a kréta. Hát akkor lássuk, hogyan készülnek!