Zöldpiramis

 

Bizton állítható, hogy a nyíregyházi egész Európa egyik legsokoldalúbb állatkertje. Az Északitól a Déli-sarkig öt földrész állatait és növényeit csodálhatjuk meg a gyönyörű tölgyerdőben kialakított területen.

A vadaspark kezdetben európai, leginkább a Kárpát-medencében is megtalálható állatok tartására törekedett. Mára azonban már több mint 500 faj 5000 egyedét bemutató látványossággá fejlődött, és egészen egyedülálló élményt kínál a látogatóknak.

 

 Elefántok   Fehér tigris

 

Orángután   Gyűrűsfarkú makik

 

A sarkvidékek életét szemléltető kifutókban és üvegfalú medencékben jegesmedvét, pingvineket és fókákat egyaránt láthatunk. Néhány hónappal ezelőtt itt született Magyarország első borjúfókabébije, ami a keresztségben a Barack nevet kapta. Az oroszlánfókák, Gino, Leoni és Alf showműsorral is szórakoztatják a vendégeket.

 

Jegesmedvék   Fókashow

 

A Trópusi Ház lakói, az apró selyemmajmok, az orángután – ami az egyik legveszélyeztetettebb állatfaj a világon –, a szivárvány színeiben pompázó madarak az esőerdőkből érkeztek. Majmok azonban nemcsak a Trópusi Házban, hanem a szabadtéri Majomerdőben is vannak. A madagaszkári makik itt szinte teljesen szabadon élnek, így nem csoda, hogy a közvetlen közelükben sétálgató látogatóktól gyakran elcsennek ezt-azt, apróságokat.

 

Banánszüret   Homoki tigriscápa

 

Kakadu   Komodói sárkány

 

A Kárpát-medence élővilágát, a honfoglaló magyarok szokásait, életmódját és fegyvereit bemutató terület mellett található a Medveerdő, amely jelenleg egy barnamedvepár kizárólagos tulajdona. A szintén a  közelben lévő Parasztudvarban etethetünk csirkét, fejhetünk kecsketejet, és olyan, ma már különlegesnek számító háziállatokat tekinthetünk meg, mint a rackajuh, a szürkemarha vagy a mangalica.

 

Medveerdő   Parasztudvar   Gepárdok