Central Park Zoo

 

New York Manhattan nevű városrészének a közepén található a Central Park. Ez a park a Nagy Almának is nevezett város zöld szíve, a helyi lakosok kedvelt kiránduló- és pihenőhelye. A több mint 150 éves parkban, a mesterséges tavak, árnyas sétányok, korcsolyapályák és játszóterek között található a világ egyik legérdekesebb állatkertje.

Az állatkertet nagyon régen, vagy százötven évvel ezelőtt alapították. Néhány évtizede azonban teljesen átépítették. A régimódi és nem éppen állatbarát ketreceket felszámolták, és a lakók számára a lehető legtermészetesebb környezetet teremtettek. A hely szűkössége miatt a nagytestű állatok zömét átköltöztették a szintén New Yorkban található Bronx állatkertbe. A Central Parkban tényleg csak az igazán különleges és különösen védett állatfajok maradtak.

 

 

Levélvágó hangyák   Vastagcsőrű papagáj   Vörös macskamedve 

 

Jelenleg három nagy kiállítási területen nézelődhetnek a látogatók: a trópusi állatoknak otthont adó pavilonban, a mérsékelt övi védett állatokat, valamint a sarkvidék élővilágának különleges példányait bemutató kifutóknál. A trópusi pavilonban rengeteg különleges madárfaj és hüllő található. A park közepén álló sarkvidéki területen a jegesmedvék, fókák, pingvinek szórakoztatják a közönséget. Oroszlán, zebra és zsiráf azonban nincsen az állatkertben, mint ahogyan azt a Madagaszkár című rajzfilmben is láthattuk.

 

   Hóleopárd   Császárbajszú tamarin

 

 

Wyoming varangy