Nagy kalandra indul Dorka és a barátai, a Madárijesztő, a Bádogember meg a Gyáva Oroszlán a Komáromi Jókai Színházban. Smaragdvárosba készülnek, hogy megkeressék Ózt, a nagy varázslót. A Madárijesztő észt, a Bádogember szívet, a Gyáva Oroszlán bátorságot szeretne kérni Óztól.

Dorka pedig egyszerűen csak haza akar jutni, mert a forgószél elragadta őt, és fogalma sincs, merre lehet a hazafelé vezető út. Ám mindehhez Glindának, a jó boszorkánynak, de a gonosz Nyugati Boszorkánynak is lesz szava. A hosszú út során aztán találkoznak varjakkal, pipacsokkal, mérges almafákkal, huncut manókkal, s eljutnak Óz palotájába.

 

  

 

De kicsoda Óz, s hogyan varázsol ennyi mindent? Nos, aki még nem olvasta volna a híres mesekönyvet, az most megtudhatja a Jókai Színház előadásából. 2019 decemberétől nagy sikerrel játssza a társulat az Óz, a csodák csodája című zenés mesejátékot! Nézzétek meg!

 

     

 

De hallgassunk csak bele, mit suttognak a szereplők a kulisszák mögött a varázslásról meg a csodákról!

Óz (Fabó Tibor): Ó, ha egy napra igazi varázsló lehetnék! Varázserővel rendbe raknám a házunk portáját, és elvinném a feleségemet egy szép utazásra. Egészséget is varázsolnék!

Dorka (Horváth Csenge):  Valóságos csoda, ahogy ez a lány kiáll magáért és másokért! S hogy tud szeretni!

Madárijesztő (Culka Ottó): Nekem a kedvenc mondatom, amit Dorka énekel a közös dalunkban: Bárcsak lenne rá egy gyógyító varázs! Én meg azt felelem: Vagy bármi más, vagy bármi más!

 

Bárány János

 

Kiss Gibbó Gábor fotói