Tony és Evelyn mesefigurákkal játszanak. Képzeletben elkalandoznak egy szigetre, ahol békében élnek együtt a törpék, az egyszarvú és a boszorkány egészen addig, amíg egy napon a szigeten meg nem jelenik a szigeten a gonosz óriás, és minden megváltozik: a boszorkány el akarja lopni a törpék varázserejű kincsét. De vajon sikerül neki?

 

Szép az idő. Tanítás után a gyerekek a parkban játszanak. Julia az új biciklijét próbálgatja, Sophia a gördeszkázást gyakorolja. Joe és Paul görkorcsolyán száguldoznak a park ösvényein. Bob kutyája, Max lelkesen kergeti a szélfútta faleveleket. De merre repült Daniel papírsárkánya?

 

A baromfiudvarban mindig akad tennivaló. Toby gyakran segít nagyinak, legjobban a csirkéket szereti megetetni. Tyúkanyóval is összebarátkozott. Neked melyik háziállat a barátod?

 

Nagymama ma érkezik Budapestről. Kati, Jani és a szüleik a pályaudvaron várják a budapesti gyors érkezését. Nézzünk körül mi is az állomáson!

 

Megérkezett a városba a cirkusz. A folyóparton már áll a nagy sátor, és cirkuszi lovak legelnek a mezőn. A gyerekek türelmetlenül várják az előadást. Nézzünk be mi is a sátorba!

 

Húsvétkor vendégekkel ebédel a család. A gyerekek szépen megterítették az asztalt, a kertből nárciszt vittek a vázába, sőt finom tortát is sütöttek az ünnepre.

 

Tavasszal sok a munka a ház körül. A gyerekek segítenek rendbe tenni az udvart és a kertet. Adam hozza a szerszámosládát, és az apukájával kerítést javít, Ester garázst fest a nagypapájával, Peter a kertet takarítja.

 

Leo és Eliza karácsonyra teleszkópot kapott ajándékba. A műszert apa segítségével felállították az udvaron, és este megcsodálták vele a Hold krátereit és a vöröses színű Marsot. Távoli világokról álmodoztak, és arról, hogy milyen lenne egy földönkívüli lénnyel összebarátkozni.

 

Hány nap telt el az új esztendőből? És vajon hány óra? Mit mutat az órád? Itt az ideje, hogy angolul is beszéljünk az időről!

 

Közeledik a karácsony. A gyerekek a konyhában szorgoskodnak. Készül a mézeskalács házikó. Lea és Tom gyömbérrel ízesíti a mézeskalács tésztáját. Angol nyelvterületeken ez így szokás. A mézeskalácsot ezért gingerbreadnek, vagyis gyömbérkenyérnek nevezik angolul.

1. oldal / 5