kab22

 

Március 15-e van. Olivér és Ági az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepére készül. Büszkén viselik kabátjukon a kokárdát, és zászlót lengetnek a kezükben. Izgatottan várják a lovas felvonulást, a délutáni fegyverbemutatót a múzeumkertben és az esti táncházat.

kab20

 

Paul és Anita iskolájában tegnap kiosztották a félévi bizonyítványt. Vajon a két testvéré milyen lett? Biztosan nem egyes, mert az amerikai iskolákban nincs egyes, a legjobb osztályzat ott az E.

kab34

 

Sok hó hullott az éjjel. Délután aztán kisütött a nap, és a városszéli domb megtelt vidáman szánkózó gyerekekkel.

kab36

 

Karácsonyi ünnep van az iskolában. A gyerekek karácsonyi dalokat énekelnek a feldíszített osztályteremben és apró ajándékokat adnak egymásnak. Ma finom süti és meleg tea is kerül az iskolapadokra.

 

Tony és Evelyn mesefigurákkal játszanak. Képzeletben elkalandoznak egy szigetre, ahol békében élnek együtt a törpék, az egyszarvú és a boszorkány egészen addig, amíg egy napon a szigeten meg nem jelenik a szigeten a gonosz óriás, és minden megváltozik: a boszorkány el akarja lopni a törpék varázserejű kincsét. De vajon sikerül neki?

 

Szép az idő. Tanítás után a gyerekek a parkban játszanak. Julia az új biciklijét próbálgatja, Sophia a gördeszkázást gyakorolja. Joe és Paul görkorcsolyán száguldoznak a park ösvényein. Bob kutyája, Max lelkesen kergeti a szélfútta faleveleket. De merre repült Daniel papírsárkánya?

 

A baromfiudvarban mindig akad tennivaló. Toby gyakran segít nagyinak, legjobban a csirkéket szereti megetetni. Tyúkanyóval is összebarátkozott. Neked melyik háziállat a barátod?

 

Nagymama ma érkezik Budapestről. Kati, Jani és a szüleik a pályaudvaron várják a budapesti gyors érkezését. Nézzünk körül mi is az állomáson!

 

Megérkezett a városba a cirkusz. A folyóparton már áll a nagy sátor, és cirkuszi lovak legelnek a mezőn. A gyerekek türelmetlenül várják az előadást. Nézzünk be mi is a sátorba!

 

Húsvétkor vendégekkel ebédel a család. A gyerekek szépen megterítették az asztalt, a kertből nárciszt vittek a vázába, sőt finom tortát is sütöttek az ünnepre.

1. oldal / 5