kab40

 

Hol volt, hol nem volt, valahol az Üveghegyen is túl, ahol a kurta farkú malac túr, született egy kismalac. Pont újév napján. A kurta farkú szomszédjában. Ahogy az ilyenkor malacéknál lenni szokott, az egész rokonság és szomszédság meglátogatta az újszülöttet, a boldog anyukát és a büszke apukát.

kab64

 

Egy téli délelőttön Pihe lúd a vetésben csipegetett a többi vetési lúddal együtt, amikor elkezdett havazni. Először észre sem vette a szállingózó hópelyheket, mert csak az evésre, a finom friss csemegére figyelt. Egy idő után azonban minden fehér lett körülötte, még a vetés is, így aztán Pihe felnézett az égre, hogy lássa, mi ez a hulló fehérség.

kab60

 

Szeder kutya ma vidáman ébredt. Ahogy beleásított a kelő nap sugaraiba, csak úgy táncoltak pofáján a kis fekete foltok.  

− Ma van a szülinapom! − kiáltotta oda a farakás tetején nyújtózkodó Józsi macskának.

kab43

 

Kormos és Foltos, a két kiskecske kinn ugrált az udvaron. Végigfutottak a kerítés mellett oda és vissza egyszer, aztán még egyszer, aztán újra, aztán körben, aztán keresztben és kulcsban. Aztán Kormos kijelentette:

− Unatkozom!

Foltos kicsit gondolkodott, majd azt mondta:

− Egy kicsit én is, de mit csináljunk?

kab49

 

A gyöngytyúk korán ébredt, hajnal előtt. Körülötte még mindenki aludt. Aludtak a gyöngycsibék, mind az öt. Aludt a gyöngykakas, odébb a tyúkok, a fehérek, a vörösek, a sárgák, a kopasznyakú. Még a nagy vörös kakas sem ébredt fel.