kab3

 

Sok szép és értékes pályamunka érkezett az országos versenyre, amit 2024-ben már 22. alkalommal hirdettek meg a rendezők. A pályázók három téma közül választhattak. Készíthettek portrét Kazinczy Ferencről, a magyar nyelv megújításának nagy alakjáról, rajzolhattak illusztrációt Móra Ferenc valamelyik meséjéhez, vagy a Mesél az erdő címhez kapcsolódva alkothattak valami szépet.

Az első két témával a szervezők és versenyzők a jeles személyiségek emléke előtt tisztelegtek, Kazinczy Ferenc születésének 265., Móra Ferenc születésének 145., halálának 90. évfordulója alkalmából.

Nem kevés, összesen 263 pályamunka érkezett a felhívásra az ország 55 magyar tanítási nyelvű iskolájából. A zsűri értékelt, díjazott, sor került a díjátadó ünnepségre, és február legvégén a kiállítás is megnyílt Rimaszombatban a legjobb pályamunkákból. Akinek márciusban nem sikerült megtekintenie, pótolhatja majd a lemaradását a Tompa Mihály Országos Verseny döntőjének ideje alatt, amikor a képeket újra kiállítják a rimaszombati Művelődési Házban. Néhányat közülük pedig már alább is megcsodálhattok. Az eredmények és még további képek pedig itt tekinthetők meg.

 

kab4   kab6   kab5

 

kab7   kab8   kab9

 

kab10   kab11

 

kab13   kab12