Biztosan te is szereted a képregényeket. Olvastál is már jó néhányat. Nos, új sorozatunk a képregények hőseiről szól. Történeteiken keresztül megismerkedünk azokkal a szuperképességekkel, amelyek hősökké tették őket. Hátha tanulhatunk belőlük! A képregények történetei persze manapság nem választhatók el a mozitól, így sorozatunkban a képregényekből készült filmekről s bőven lesz szó.

 

Aki kicsit is jártas a képregények világában, annak nem lehet meglepő, hogy sorozatunk második része természetesen Gotham City védelmezőjéről, a bűn elszánt és kér lelhetetlen üldözőjéről, a bűnözők rémálmáról, a köpenyes igazságosztóról, a Denevéremberről szól.

 

Sorozatunk harmadik részében belépünk a Marvel képregények csodálatos univerzumába, és annak talán minden szempontból legsikeresebb és legismertebb hősét, Peter Parkert, azaz a Pókembert mutatjuk be.

 

Sorozatunkat továbbra is a Marvel univerzum hőseivel folytatjuk, és ezúttal egy egész csapatnyi képregénysztárt mutatunk be nektek. A Fantasztikus négyes ráadásul nem csak egy szuperhős csapat, hanem a Marvel birodalom első kitalált családja, és az addigi képregényhagyományokkal szakítva a személyazonosságuk sem titkos, szemben mondjuk a pókemberrel.

 

Sorozatunk újabb részében elszakadunk a klasszikus amerikai képregényhősöktől, és egy méltán híres magyar rajzfilm szereplőjével folytatjuk kalandozásunkat. Mézga Aladár ugyan nem kifejezetten szuperhős, de nem mindennapi képességekkel, intelligenciával és saját maga által épített szerkezetekkel rendelkezik. Így mindenképpen helye van a legfontosabb kitalált szereplők világában.

 

Sorozatunk legújabb részében visszatérünk a Marvel birodalmába, és ezúttal az X-men képregényt és annak szuperhős csapatát mutatjuk be. A sikert sikerre halmozó legendás szerzőpáros, Stan Lee és Jack Kirby 1963-ban indították útjára az X-Ment.

 

Mirr-Murr, Oriza-Triznyák, Süsü, Pom Pom, Gombóc Artúr, a Nagy Ho-Ho-Ho Horgász és még megannyi felejthetetlen mesealak ‒ az elmúlt fél évszázadban sok gyerek nőtt fel a történeteiken. Ezeket a végtelenül kedves és szerethető figurákat mind-mind egyetlen meseíró, Csukás István elképesztően gazdag fantáziájának és hallatlan tehetségének köszönhetjük.

 

Sorozatunkban most a képregények egy következő hősével ismerkedünk meg, mégpedig a Marvel-univerzum kétségtelenül legerősebb szereplőjével, Hulkkal.

 

A képregények igazi, hamisítatlan amerikai hőse, az Egyesült Államok páncélos védelmezője a Vasember. Az ő esetében nincs szó semmiféle emberfeletti erőről, semmiféle sugárzásból vagy földönkívüli hatásból nyert különleges képességről. Ő a tudásával, intelligenciájával, szorgalmával és kitartásával volt képes szuperhőssé válni.

 

Sorozatunk utolsó részében a franciák leghíresebb képregényhőseit, a Római Birodalom ellen küzdő gall szuperszakikat, Asterixet és Obelixet mutatjuk be.